Historie de Vaartse Hoeve

Historie de Vaartse Hoeve

1999: Christiaan en ik, Astrid, namen de boerderij over van pa en ma Van der Veeken. Het bedrijf telde toen 1100 vleesvarkens en 160 zeugen.

 

2003: Opening winkel boerderijvlees “de Vaartse Hoeve”. Door slechte varkensprijzen en steeds weer nieuwe regel- en wetgeving, met de daarmee gemoeide investeringen, besloten wij niet voor schaalvergroting maar voor verbreding te gaan.

 

2004: We kochten onze eerste Belgische blauwe dikbilrunderen. Hier gingen wij mee fokken, zodoende hebben we naast eigen varkensvlees ook eigen rundsvlees in onze winkel.

 

2005: We kochten legkippen, zodat wij lekkere scharreleieren kunnen verkopen.

 

2007: Wij besloten ons meer te focussen op onze winkel. Daarvoor moesten we helaas afscheid nemen van onze zeugenhouderij, maar dit was beter voor de winkel én zeker ook voor ons gezin.

 

2008: Viering 5-jarig bestaan. Op 27 november hebben wij een educatieve kijkstal geopend met hulp van wethouder Joop Velthoven en de kleuters van de St.

Agnesschool.

 

2009: Wij staan voor een moeilijke beslissing: in 2013 zijn alle intensieve veehouderijen verplicht om uitstoot van geur, ammoniak en fijnstof te verminderen, wat een grote investering betekent voor ons bedrijf. Wij besluiten de varkenshouderij in te krimpen en een paar varkensstallen een andere bestemming te geven.

 

2010: Wij namen parttime hulp aan en gingen ons meer toeleggen op compleet verzorgde BBQ’s, koude en warme buffetten, luxe hapjes etc. om zo meer inkomsten te generen in onze winkel.

 

2015: We organiseerden onze eerste internationale BBQ wedstrijd!! Het veranderende platteland en de regelgeving met de daaraan verbonden financiële gevolgen dwingt ondernemers flexibel te zijn. Wie vooruit denkt, kijkt naar nieuwe mogelijkheden. Een nieuwe uitdaging, hoe krijgen we de internationale BBQ teams naar Dongen? Wij starten met 12 BBQ teams.

 

2016: Onze tweede internationale BBQ wedstrijd. Het aantal deelnemende teams is verdubbeld naar 25.

 

2017: Voor het derde jaar organiseerden wij de internationale BBQ wedstrijd. Nu met 36 teams. Geweldig! Dit jaar voor de eerste keer Whole Hog wedstrijd (een heel varken op de BBQ).

 

2018: Het vierde jaar van de internationale BBQ wedstrijd is een feit met 42 teams

:wij zitten vol! Ons eigen Vaartse Hoeve BBQ Team doen voor de eerste keer mee met de spare ribs. We worden 3de wat een prestatie!! Trots zijn wij op het succes van

 

deze BBQ wedstrijden. Wij krijgen bekendheid op BBQ gebied. We organiseren BBQ workshops en worden dealer van de Black Bastard BBQ’s en verkopen alle toebehoren die je nodig hebt om te kunnen BBQ-en.

 

2019: Ons eerste lustrum (5 jaar) Vaartse Hoeve BBQ spektakel ( internationale BBQ wedstrijd). 42 teams zitten we zitten wederom weer vol en kijken terug op een zeer geslaagd en gezellig BBQ weekend.

 

2020: Een jaar die we nooit en met ons vele ondernemers zullen vergeten!! Corona vergt veel creativiteit en inspanning van ondernemers en hun gezinnen. We zijn blij dat de consument gehoor geeft aan de slogan koop lokaal hierdoor kunnen we de omzet die we missen van de verzorgde bbq’s wat compenseren. De internationale BBQ wedstrijd ging door, maar helaas zonder publiek. Wij als organisatoren hebben hiervoor onze uiterste inspanning en doorzettingsvermogen geleverd. Met een deelname van 38 teams waren wij en de teams die dit jaar hun eerste en tevens laatste wedstrijd hadden zeer tevreden.

 

2021:
BBQ Contest 2021kosten nog moeite zijn gespaard, onder het motto  de aanhouder wint en met de nodige coronamaatregelen in acht nemende. waren wij  een van de weinigen die de bbqwedstrijd door hebben laten gaan. Hier zijn wij ontzettend trots op.

2022:
Het zal voor vele een moeilijk jaar worden met de torenhoge energieprijzen, de oorlog in Rusland en de steeds stijgende grondstofprijzen, het wordt  voor ons ondernemers een uitdaging om betaalbaar voedsel te blijven produceren!! Verhoging van de voedselprijzen is daarom ook onvermijdelijk.                                                                                                             Daarom  is van Producent rechtstreeks  naar consument de betaalbaarste optie!!

We laten hopelijk het coronatijdperk achter ons, in de loop van dit jaar zijn de maatregelen omtrent hiervan opgeheven. Met een club enthousiaste vrijwilligers zijn wij weer in volle gang om wederom dit jaar een ouderwets gezellig bbqcontest te organiseren.

 Nieuwsgierig geworden naar de ondernemers van “de Vaartse Hoeve”? Kom geheel vrijblijvend een keertje langs.