Historie de Vaartse Hoeve

Historie de Vaartse Hoeve

1999: Christiaan en ik, Astrid, namen de boerderij over van pa en ma Van der Veeken. Het bedrijf telde toen 1100 vleesvarkens en 160 zeugen.

2003: Opening winkel boerderijvlees “de Vaartse Hoeve”. Door slechte varkensprijzen en steeds weer nieuwe regel- en wetgeving, met de daarmee gemoeide investeringen, besloten wij niet voor schaalvergroting maar voor verbreding te gaan.

2004: We kochten onze eerste Belgische blauwe dikbilrunderen. Hier gingen wij mee fokken, zodoende hebben we naast eigen varkensvlees ook eigen rundsvlees in onze winkel.

2005: We kochten legkippen, zodat wij lekkere scharreleieren kunnen ver-kopen.

2007: Wij besloten ons meer te focussen op onze winkel. Daarvoor moesten we helaas afscheid nemen van onze zeugenhouderij, maar dit was beter voor de winkel én zeker ook voor ons gezin.

2008: Viering 5-jarig bestaan. Op 27 november hebben wij een educatieve kijkstal geopend met hulp van wethouder Joop Velthoven en de kleuters van de St. Agnesschool.

2009: Wij staan voor een moeilijke beslissing: in 2013 zijn alle intensieve veehouderijen verplicht om uitstoot van geur, ammoniak en fijnstof te verminderen, wat een grote investering betekent voor ons bedrijf. Wij besluiten de varkenshouderij in te krimpen en een paar varkensstallen een andere bestemming te geven.

2010: Wij namen parttime hulp aan en gingen ons meer toeleggen op compleet verzorgde BBQ’s, koude en warme buffetten, luxe hapjes etc. om zo meer inkomsten te generen in onze winkel.

2015: We organiseerden onze eerste internationale BBQ wedstrijd!! Het veranderende platteland en de regelgeving met de daaraan verbonden financiële gevolgen dwingt ondernemers flexibel te zijn. Wie vooruit denkt, kijkt naar nieuwe mogelijkheden. Een nieuwe uitdaging, hoe krijgen we de internationale BBQ teams naar Dongen? Wij starten met 12 BBQ teams.

2016: Onze tweede internationale BBQ wedstrijd. Het aantal deelnemende teams is verdubbeld naar 25.

2017: Voor het derde jaar organiseerden wij de internationale BBQ wedstrijd. Nu met 36 teams. Geweldig! Dit jaar voor de eerste keer Whole Hog wedstrijd (een heel varken op de BBQ).

2018: Het vierde jaar van de internationale BBQ wedstrijd is een feit met 42 teams :wij zitten vol! Trots zijn wij op het succes van deze BBQ wedstrijden. Wij krijgen bekendheid op BBQ gebied. We organiseren BBQ workshops en worden dealer van de Black Bastard BBQ’s en verkopen alle toebehoren die je nodig hebt om te kunnen BBQ-en.

2019: Wordt het eerste lustrum (5 jaar) van de internationale BBQ wedstrijd. Bij 42 teams zitten we vol, het lijkt wederom te gaan lukken. Wij kijken nu al uit naar 6, 7 en 8 September!! Kom jij ook?

 

Nieuwsgierig geworden naar de ondernemers van “de Vaartse Hoeve”?

Kom geheel vrijblijvend een keertje langs.