en onze dieren

Educatieve kijkstal “de Vaartse Hoeve”.

De kijkstal is een aparte stal op onze boerderij, waarin je achter glas het leven van de varkens van dichtbij kunt meemaken. Daarnaast zijn er in de stal allerlei interessante wetenswaardigheden te lezen over varkens. Door deze speciale kijkruimte hebben bezoekers en varkens geen last van elkaar. De gescheiden ruimtes voorkomen ook dat de bezoekers ziektekiemen over kunnen brengen op de varkens. Een nieuw en diervriendelijk initiatief om de consument meer inzicht te geven in het reilen en zeilen op een boerderij.

De Vaartse Hoeve dieren

De Vaartse Hoeve dieren

Wij, varkenshouders, zijn ons de afgelopen jaren gaan realiseren dat communicatie met burgers van groot belang is voor het behouden van een maatschappelijk en politiek draagvlak. Zichtbaarheid, transparantie en openheid zijn daarbij kernbegrippen. Een belangrijke boodschap is dat varkenshouders zijn ondernemers én vakmensen die hun werk doen met respect voor dier en milieu!

 

Onze Dieren.

Onze varkens, runderen en legkippen houden wij op een zo diervriendelijk mogelijke wijze én dat proef je! De varkens leven in onze educatieve kijkstal, ze scharrelen vrolijk door het hok. In onze bedrijfsvoering staan duurzaamheid en dierwelzijn centraal! Wij zorgen ervoor dat de varkens het naar hun zin hebben. Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ze zijn gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een must.

Onze runderen zijn van het Belgische wit/blauwe dikbil ras. We hechten veel waarde aan dierwelzijn. De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperiode bij hun moeder. In de zomer grazen ze op onze Vaartse weilanden, ’s winters gaan ze naar de stal. In de stal krijgen de runderen alle ruimte en liggen op een dikke laag stro. De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gedroogd gras, mais en brokken. Wij zijn van mening dat je kan proeven of een dier een goed leven heeft gehad. Daarom zorgen wij met passie voor onze dieren en geven ze voedzaam voer wat ten goede komt aan de kwaliteit van het vlees!

Onze legkippen kunnen zowel binnen als buiten heerlijk rond scharrelen. Ze beschikken over vers drinkwater en kunnen heel de dag door eten. Dat ze het naar hun zin hebben blijkt wel, want ze leggen elke dag een heerlijk eitje!

Het slachten gebeurt in een kleine particuliere slachterij in Sprundel. Twee dagen na het slachten is het vlees al te koop in onze winkel, verser kan dus niet! Wij gebruiken geen kunstmatige toevoegingen en onze producten zijn vrij van allergenen. Wij vinden het super belangrijk om te weten wat je eet en waar het vandaan komt!