BBQ Contest wordt een grootse happening

      Geen reacties op BBQ Contest wordt een grootse happening

Finale ‘Whole Hog”

Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 9 september en zondag 10 september 2017. Op zaterdag, voor de barbecue wedstrijd, staat de finale van het Europees Kampioenschap “whole Hog” (heel varken) op het programma. Eerder waren er wedstrijden in Hasselt en Deurne. Na de wedstrijd in Dongen-Vaart is de Europees Kampioen bekend. Een unieke gebeurtenis dus. Door de organisatie worden varkens ter beschikking gesteld.

Een varken in zijn geheel bereid

Op vrijdagmiddag is er een bijeenkomst voor de teamcaptains en worden de varkens via loting aan de teams toegewezen. Daarna gaan de teams aan de slag. Een team bestaat uit maximaal zes personen. Het varken wordt in zijn geheel bereid. De producten worden op zaterdag door een jury blind beoordeeld. Dit betekent dat de jury niet weet van welk team het vlees afkomstig is. Er is een beoordeling voor schouder, ham en lende en de presentatie. De prijzen worden op zondag uitgereikt. De wedstrijd staat onder auspiciën van de EBBC (European BBQ Championship). De Europees Kampioen zal door deze organisatie worden gehuldigd. Net als de vorige jaren wordt dit evenement gehouden aan de Ruiterbaan in Dongen-Vaart. Hier worden nog meer activiteiten rondom deze wedstrijd aangeboden.

Nog enkele kramen beschikbaar

Vorig jaar was het al druk. Met dit evenement er bij belooft het nog drukker te worden. Marktkramen, waarin van alles aangeboden kan worden, worden ook dit jaar helemaal gratis ter beschikking gesteld. Dit betekent dat iedereen van dit aanbod gebruik kan maken. Van streekproducten tot mensen met een beperking die diversen spullen aanbieden. Iedereen die wat te verkopen heeft is welkom. Er zijn bijvoorbeeld stands voor portret tekenen en het schilderen van klompen. Geïnteresseerden voor een marktkraam kunnen contact opnemen met Astrid of Christiaan Lodewijks (telefoonnummer: 0162-312082).